Historie

Guldenberg werd in 1965 ontworpen door de Vughtse architecten Mens en Pruyn. Zij kregen de opdracht een inspirerende omgeving te creëren op een fraai plekje in de gemeente Haaren.

Guldenberg is gebouwd op basis van 4 uitgangspunten, de kracht van natuur, stilte, rust en inspiratie.
In 1966 werd het gebouw in gebruik genomen als retraite huis door de jezuïeten. Het werd een ‘trefpunt van mensen en meningen’. Dat laatste is nog steeds van kracht.

In de jaren 70 stopten de jezuïeten met hun werk op Guldenberg, vanaf toen fungeerde Guldenberg voor verschillende doeleinden. Pas in de jaren 80 is de accommodatie van Guldenberg geheel aangepast aan de eisen van de tijd om te dienen als Conferentiehotel.

Vandaag de dag opereert Guldenberg niet alleen meer op de zakelijke markt. Ook particuliere gasten zijn van harte welkom. Guldenberg is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Voor bijvoorbeeld uw teambuilding, jubileum, weekendje weg of een drankje en een hapje op het terras bent u bij Guldenberg aan het juiste adres.

Waar komt de naam Guldenberg vandaan?

Guldenberg was vroeger een moerassig en drassig gebied aan de zuidkant van ‘de Loonse en Drunense Duinen’. De boer die dit gebied bewoonde hielp de mensen om van Noord naar Zuid en terug te gaan. De boer was bereid om voor een florijn de mensen met de karren door het moerassig gebied te trekken. Een florijn werd later een gulden en het middelpunt van dit gebied was een berg. Vandaar de naam Guldenberg.

Delen via: