Zorg

Guldenberg Hotel & Brasserie biedt zorgarrangementen aan

zorgarrangementen

Guldenberg Hotel & Brasserie in Helvoirt heeft samen met Vivent ‘Het Andere Wonen’ een nieuw concept gestart: Hotel Met Zorgarrangementen. In mei 2017 zijn een zestal hotelkamers zodanig ingericht dat Guldenberg hulpbehoevende mensen kan ontvangen in een bosrijke omgeving.

Voor wie zijn de zorgarrangementen?

Samen met Vivent wilt Guldenberg het mogelijk maken dat gasten met een functiebeperking ‘gewoon’ op vakantie kunnen gaan, alleen of met hun mantelzorger, partner en/of verwanten. Ook maken de geboden faciliteiten het mogelijk om na een ziekenhuisopname, wanneer iemand nog niet naar huis kan gaan, het herstel voort te zetten in een gastvrije en verzorgende omgeving.

“Vaak zien we dat mensen met een functiebeperking niet graag als ‘anders’ bestempeld willen worden” merkte Arno van den Berg directeur bij Vivent Het Andere Wonen op. “Een zorghotel, waarbij het volledige hotel is ingericht op mensen die hulpbehoevend zijn, is voor sommigen een te hoge drempel. Daarom willen wij van Guldenberg en Het Andere Wonen de zorg integreren in een normaal hotel. Hierdoor kunnen hulpbehoevenden, eventueel met mantelzorger, gewoon op vakantie en/of een weekendje weg gaan.” Naast een zorgeloze vakantie onderzoekt Hotel Met Zorg naar de mogelijkheid om, na ontslag uit het ziekenhuis, verder herstel in het hotel mogelijk te maken.

“Guldenberg draagt binnen dit concept zorg voor een gastvrije, natuurlijke omgeving en een aangename verblijfsaccommodatie omlijst door verzorging op maat” vult Jan Witmer Directeur Guldenberg aan. “Er worden diverse zorgarrangementen aangeboden en de gast is hierin volledig vrij om te bepalen wat men wil.” Het Andere Wonen gaat de zorginvulling op zich nemen. Denk daarbij aan hulp bij de persoonlijke verzorging, fysiotherapie, ergo- en logopedie. De gast wordt daarnaast ook ontzorgd als het gaat om de administratieve afwikkeling..

Heeft u ook behoefte aan een vakantie met extra zorg?

Aanmelden kan telefonisch via 0411-642424, per mail via reserveringen@guldenberg.nl of via het contactformulier. Wij zullen dan kijken naar de beschikbaarheid van de kamers. Indien dat dat het geval, nemen we uw gegevens op en zal Vivent ‘Het Andere Wonen’ contact met u opnemen om de zorgvraag door te spreken. Zodra alles is doorgenomen en geaccordeerd zal Guldenberg Hotel & Brasserie telefonisch contact met u opnemen en de definitieve bevestiging doorgeven.

Website_Balk

Vivent ‘Het Andere Wonen’

Steeds meer ouderen hebben behoefte aan ondersteuning, maar ze willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Een loffelijk streven waar de overheid graag haar medewerking aan verleent. Niet alleen uit respect voor de wensen van deze mensen, maar ook omdat intramurale zorg (verpleeghuiszorg) veel duurder is dan ondersteuning aan mensen die zelfstandig wonen en deels zelfredzaam zijn.
Om tegemoet te kunnen komen aan deze groeiende vraag start Vivent Het Andere Wonen. Het gaat om kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met dementie of een andersoortige ondersteuningsvraag. Een project bestaat uit 16-20 volwaardige appartementen en een of twee gemeenschappelijke ruimten voor activiteiten en ontmoetingen. Wonen met elkaar in combinatie met servicegerichte dienstverlening en zorg naar behoefte op maat. De mensen met dementie kunnen met of zonder partner in hun eigen wijk blijven wonen. Daar biedt Vivent Het Andere Wonen diverse diensten, activiteiten en services aan die men naar eigen behoefte en onder eigen regie af kan nemen. Dit kan zijn in de eigen woning, de gemeenschappelijke ruimten of de tuin. Door de toepassing van domotica hebben de bewoners maximale bewegingsvrijheid zonder dat hun veiligheid in gevaar komt. Geclusterd wonen zorgt voor veiligheid, geborgenheid en er is 24/7 zorg in huis. De woningen worden gebouwd in de sociale sector door (en blijven eigendom van) een woningcorporatie of particuliere belegger. Elk project wordt gerund door een ondernemerspaar, dat ook in het cluster woont. De ondernemers sluiten met de bewoners een huur-, zorg- en dienstencontract.

Meer informatie over Vivent ‘Het Andere Wonen’

Website: www.hetanderewonen.nl

Mail: info@hetanderewonen.nl

Telefoonnummer: 0881637250

zorgarrangementen

 

Delen via: