top of page
Kunst expositie

Op dit moment hangen er meerdere werken van twee verschillende kunstenaars. 

Deze kunstwerken zijn te bekijken in de hal van ons hotel. 

Hester van Amelsfoort 

Haar opleidingen heeft Hester gevolgd bij Academie Tilburg & Arendonk, Decoratief schilderen en Tehatex Tilburg.  Inspiratie voor haar kunstwerken heeft ze opgedaan tijdens haar reizen naar onder andere Nieuw-Zeeland, Australië, Thailand, Zuid-Afrika en Canada.  Ze is gefascineerd door de kleuren en de diversiteit van de natuur- en van geothermische landschappen in Nieuw-Zeeland tot de ruige rotsformaties in de Rocky Mountains en zonsondergangen in Australië, waarbij ze graag inzoomt op structuren en bewegingen.  Bij haar textielobjecten maakt Hester graag gebruik van organische vormen en materialen zoals golven, peulen en bladeren.

Paul van Amelsvoort

De opleiding van de LTS, werktuigbouwkunde was de aanleiding dat Paul van Amelsvoort een grote interesse ontwikkelde voor lassen en lastechnieken. Hij is een autodidact en in de afgelopen 25 jaar is het lassen meer dan een hobby geworden.

Sinds 2012 heeft hij zich gespecialiseerd in objecten die het in- en exterieur kunnen verfraaien zoals lampen, muziekinstrumenten, gebruiksvoorwerpen en ornamentale kunst geënt op volkeren of geïnspireerd door beroemde kunstenaars. Ook is hij zich sinds 2012 gaan richten, naast het werken met “scarp-metaal” op het werken met nieuwe bevestigingsmaterialen zoals moeren en revetten.

Dit resulteerde onder andere in een verscheidenheid aan sculpturen waaronder thematische figuren en torso’s die tentoongesteld zijn. De diversiteit aan werkmaterialen inspireren hem keer op keer tot nieuwe experimenten en het scheppen van steeds andere objecten.

Lees hier meer over Paul van Amelsvoort en zijn werk. 

20230506_085708.jpg
20230506_085633.jpg
bottom of page