top of page
Kunst expositie

Op dit moment hangen er meerdere werken van kunstenaars Hetty van Gool en Petra Verlooij. 

Deze kunstwerken zijn te bekijken in de hal van ons hotel. 
20240312_105435.jpg
20240312_105357.jpg

Hetty van Gool

Hetty van Gool studeerde af in keramiek aan de Academie voor Kunst en Vormgeving ’s-Hertogenbosch (1988). In haar atelier creëerde ze aanvankelijk met klei haar eigen vorm en beeldentaal. Ze past€ verschillende technieken toe. Het bleef niet bij klei alleen, want ze is geïnteresseerd in verschillende disciplines o.a. schilderijen en sieraden. Ze draagt van jongs af aan oorbellen Het is een sieraad die gezien mag worden en uitstraling geeft. Zonder oorbellen gaat Hetty niet de deur uit. Zoals ze met klei en schilderen heel vrij en onbevangen werkt, zo gaat ze ook met sieraden aan de gang. Het fascineert haar om met verschillende materialen en technieken bezig te zijn. Ze verzameld recycle-, natuurlijke- en nieuwe materialen. In aanvang met kralen, maar ze voelde zich al gauw te beperkt. Ter inspiratie volgende ze een cursus edelsmeden om met o.a. zilver, koper en messing te kunnen werken. Nu combineert ze al deze technieken en maakt Hetty unieke oorbellen. Het daagt haar uit om telkens opnieuw te beginnen. De ene keer werkt ze groot en ontstaan er grove exemplaren. De andere keer fijn en klein. Ze wil zich niet beperken door materiaal of vorm, maar de vrijheid voelen om te creëren. Het natuurlijke speelse element is altijd aanwezig. Het is fantastisch als mensen haar oorbellen dragen, dat is de enige voorwaarde die ze zichtzelf oplegt. De oorbellen moeten draagbaar zijn, zodat mensen ermee kunnen stralen!!

 

Naast oorsieraden exposeert Hetty haar wandsieraden/bloemschilderijen. Dit is het samenbrengen van schilderen/sieraden en natuurlijke materialen.

 

Website www.hettyvangool.nl

Instagram: hettyvangool

Petra Verlooij

Petra Verlooij is geboren in Hengelo (Overijssel) en getogen in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Zij is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag en aan de Fontys Hogeschool te Tilburg.

 

Sinds 1985 woont ze in Noord-Brabant, waar ze naast haar kunstenaarschap schilderles geeft aan volwassenen.

 

Haar centrale thema is dieren en wildlife.

 

Ze laat zich inspireren door de natuur, waarin kleuren, vormen, ritmes, licht en schaduw door elkaar heen spelen.

 

“Ik maak abstracte en experimentele achtergronden. Door middel van allerlei materialen, gietmedium, zand, karton enzovoort kom ik tot een kleurrijke abstracte achtergrond waar het dier of de dieren later in verwerkt worden. Door gelaagd te werken kom ik dan tot een onverwacht en kleurrijk geheel”

 

Zij ziet haar schilderijen als een ode aan de natuur en de daar in levende dieren.

20240312_105500_edited.jpg
bottom of page