top of page
Kunst expositie

Op dit moment hangen er meerdere werken van twee verschillende kunstenaars. 

Deze kunstwerken zijn te bekijken in de hal van ons hotel. 
20230314_104347.jpg

Diana van Oort

Deze zeefdrukken zijn gebaseerd op haar eigen portret foto’s. Ze worden bewerkt op de computer en verdeeld in zes kleurlagen. Ze werkt deels intuïtief, deel heel precies en rationeel. Intuïtief bij de eerste opzet, maar heel nauwkeurig en rationeel om het ontwerp zo te krijgen zoals zij het voor ogen had.  Het is een spel van grote lijnen vinden en details bewaren. Door slechts zes kleuren te gebruiken wordt Diana gedwongen om keuzes te maken. Keuzes die haar zeefdrukken sterker en eenduidiger maken dan de oorspronkelijke foto’s. Het karakter van de geportretteerden komt zo optimaal tot uiting. De ontwerpen worden handmatig gedrukt, waardoor ze een ambachtelijk gevoel krijgen. Het feit dat de kleuren ietwat doorschijnen geeft een extra dimensie, waardoor het lijkt alsof er meer dan zes kleuren zijn gebruikt.

Zeefdrukken zijn voor Diana de ideale combinatie van fotogratie en schilderkunst.

Diana is afgestuurd psycholoog en werkt als schrijver, fotograaf en kunstenaar. Ze is net terug uit Vietnam waar zij zo’n acht woonde en werkte. Haar passie is het vertellen van de verhalen van (oude) mensen in woord en beeld.

Voor meer informatie www.dianavanoort.net

Cor van Opijnen

De Victoriaanse tijd (1837-1901 ) heeft hem altijd gefascineerd. De uitvinden van elektriciteit, gloeilamp en de stoommachine eind 19e eeuw hebben in de jaren tachtig van de vorige eeuw ertoe geleid dat kunstenaars hun fantasieën lieten stromen met als resultaat de Victoriaanse Science Fiction. Ook de auteur Jules Verne is bekend geworden met zijn boek, Twintigduizend mijlen onderzee. Met het gebruik van oude klokken, koperen buizen en kringloop materiaal gaat hij terug naar de Victoriaanse tijd. Zijn  oude beroep als koperslager/fitter komt hierbij goed van pas.

Cor, Schiedam, kwam met de kunst in aanraking via de kunstklas van Pierre Jansen in het Stedelijke museum van Schiedam, waar hij wekelijke lessen volgde bij verschillende kunstenaars en daardoor verschillend vormen van de kunst leerde kennen. Na een maatschappelijk carrière in de scheepsbouw/ Luchtmacht en het Openbaar vervoer heeft hij de penselen weer opgepakt en is lessen gaan volgen bij de Goirlese kunstenares Suus Suiker. Het exposeerde o.a. in Galerie Bruna Taut in Berlijn en Galerie Bilder Berlin in Berlijn. Een van zijn gitaren is te zien in Scottisch Ritt Event Center in Long Beach Californië.


 

20230314_104308.jpg
bottom of page