Kunst expositie

Op dit moment hangt er in de gangen van De Guldenberg een expositie van schilderijen door Wil van Gemert en aardewerken door Franca Schuurmans.

De schilderijen en aardewerken zijn te zien bij ons in de hal. Hier kun je ook meer informatie vinden over de expositie en de prijzen van de schilderijen.
20220906_093603845_iOS.jpg
Over Wil van Gemert en Franca Schuurmans

Wil van Gemert: "Er zit geen diepe filosofie in mijn werk, "what you see is what you get". Veel belangrijker is het proces wat eraan vooraf gaat. Het is vaak een zoektocht naar de juiste voorwerpen, sfeer en compositie waarin de voorwerpen het best tot hun recht komen. Soms ben ik dagen aan het schuiven en zoeken naar de juiste compositie. Als de match eenmaal is gevonden en het resultaat van mijn werk navanant dan is mijn missie geslaagd. Meestal heb ik een werk zo'n 2 à 3 maanden onder handen."
Meer informatie over Wil van Gemert bekijk je hier.

Franca Schuurmans: "Ik ben in 1991 begonnen met het werken met klei, diverse cursussen gehad. Met name het beginnen met een blok klei: deze dan langzaam te boetseren tot een kunstwerk trekt mij enorm. Een vakantie in Zuid Afrika, die diepe indruk op mij maakte, inspireerde mij om beelden te gaan maken van vrouwen. Hun trotse houding vind ik fascinerend. Naast deze beelden maak ik ook urnen. De opdracht voor de eerste urn is nog steeds heel bijzonder. Het is nl. niet zomaar een object maar zowel de buitenkant als de binnenkant van de urn is belangrijk, maar erg fijn om te maken.”
20220906_093549415_iOS.jpg